Iedereen heeft het zwaar, behalve Toyota, Williams en Brawn. En dat heeft alleen maar te maken met de diffusers, aldus Flavio Briatore. De flamboyante Renault teambaas heeft na de GP van Maleisie duidelijk laten weten waaraan de achterstand van zijn team en die van McLaren en Ferrari te wijten is. Aan de spraakmakende diffuser dus. Ineens lijkt zelfs Kazuki Nakajima een hele goede rijder.

De Renault zou niet zoveel minder zijn als de wagens van bijvoorbeeld Brawn, maar de diffuser maakt het enige verschil. Maar Briatore geeft niet op:We moeten even wachten hoe het afloopt op 14 april tijdens de hoorzitting. En als ze niet verboden worden moeten wij er ook een hebben. Dit weekend zagen we dat het anders niet eerlijk is. Zij kleefden aan het wegdek en de rest niet kan volgen. Het verschil is niet normaal.

Het Franse team heeft meer problemen. Zo twijfelt kopman Fernando Alonso openlijk aan het KERS systeem en blijft Nelsinho Piquet volharden in het maken van fouten. Een extra druk voor het team is het feit dat als Alonso nog een jaar in de schaduw moet vertoeven hij na dit jaar zeker elders zijn heil zal gaan zoeken.