Luca di Montezemolo meent dat er momenteel maar twee coureurs geschikt zijn om Fernando Alonso op te volgen, mocht deze besluiten de Formule 1 te verlaten. Op dit lijstje staan Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Italiaan zou dan wel voor de drievoudig wereldkampioen kiezen.

Van alle coureurs zouden Vettel en Hamilton perfect zijn voor Ferrari. Er is één verschil tussen beiden: Vettel is jonger., aldus Di Montezemolo. Ik denk wel dat Alonso momenteel qua snelheid en intelligentie de beste coureur is, maar als Alonso morgen zou beslissen om naar Hawaii te verhuizen met zijn vriendin Dasha Kapustina, dan zou ik Vettel kiezen om hem op te volgen.

Volgens de president is Alonso een combinatie van Michael Schumacher en Niki Lauda, twee van de meest succesvolle Ferrari-coureurs. Niki was een erg slimme rijder en de eerste die een hechte band met het team opbouwde. Michael was als een oorlogsmachine, die zestig kwalificatieronden kon rijden. Alonso is een goede mix. Hij weet wanneer hij moet pushen en banden sparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.