De legendarische donkerblauwe helm met witte strepen, die toebehoort aan de familie Hill, zou weleens voor de derde keer in de geschiedenis zijn opwachting kunnen maken in de koningsklasse van de autosport.

De carriere van Josh Hill, kleinkind van Graham en zoon van Damon, zit in de lift. De jonge Brit won dit seizoen vijf races in het Formula Renault 2.0 kampioenschap en mag het het komende seizoen gaan proberen in het European F3 kampioenschap. De winnaar daarvan krijgt een testdag bij het meest fameuze F1-team van allemaal: Ferrari.

Het is dus mogelijk dat er een derde generatie Hill de Formule 1 binnen gaat stappen. De Hill-familie is reeds buitengewoon succesvol geweest in de geschiedenis. Opa Graham won 14 races en werd wereldkampioen in 1962 en 1968. Josh’s vader Damon pakte de titel in 1996 en won 22 Grands Prix.

Josh heeft in ieder geval al één grote fan: Bernie Ecclestone. De bejaarde F1-baas is enthousiast over het vooruitzicht van een mogelijke uitbreiding van deze race-dynastie. Ik hoop dat Damon’s zoon de F1 kan bereiken. Dat zou echt fantastisch zijn, aldus Ecclestone.

Meer weten over Damon en Graham, lees: http://www.gppits.net/magazine/graham_hill._held_van_engeland/ en http://www.gppits.net/magazine/damon_hill_geschiedenis_herhaalt_zich/

Leave a Reply

Your email address will not be published.