Jarenlang is de Formule 1 genegeerd in Nederland, behalve door een handvol liefhebbers. Maar sinds de overwinning van Max Verstappen vallen de dames en heren politici, bobo’s en overige bestuurders over elkaar heen om de Formule 1 terug te halen naar Nederland.

Collega en hoofdredacteur Peter Gloudemans schreef al hoe Assen de Formule 1 naar zich toe wil trekken, aangezien Zandvoort niet aan de huidige eisen kan voldoen. Overigens is ook Assen te smal voor de Formule 1, zeker als de Formule 1-bolides per 2017 een stuk breder zullen worden.

De stad Den Haag zou een poging willen wagen om een Formule 1-demonstratie te organiseren. Red Bull Racing werd gevraagd om te kijken wat de mogelijkheden zijn, aldus een woordvoerder van de gemeente tegenover Omroep West. In de hofstad heeft men het misschien gemist dat een dergelijk en bewezen initiatief mislukte in Rotterdam?!

Daarover zegt Richard de Mos, de oud-PVV’er die tegenwoordig in de gemeentelijke politiek actief is, het volgende:

We moeten nog zien hoe serieus en actief de lobby van de gemeente gaat worden. Maar er liggen zeker kansen. Vooral omdat het evenement in Rotterdam op zijn gat ligt. Laten wij nu eens wat van die stad stelen.

De Mos wilde in 2011 al een autosport-evenement in Den Haag organiseren, maar wegens gebrek aan belangstelling kwam het er niet van.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.