Maria de Villota is naar huis teruggekeerd: de testcoureur van Marussia is terug in Spanje, waar ze verder zal revalideren van haar ongeval in Duxford. Sinds haar hevige ongeval op 3 juli lag ze in een ziekenhuis in Cambridge, waar ze flink onder het mes moest. Ze heeft onder andere haar rechteroog verloren.

Bij dat ongeval verloor ze de controle over de auto, die hard tegen een truck botste. Deze stond aan het eind geparkeerd van het rechte stuk waarop ze de test uitvoerde. Het team kwam al op 16 juli met een verklaring, waarin het vaststelde dat een gebrek aan de auto sowieso niet voor de crash heeft gezorgd. John Booth: We hebben na de race in Silverstone alles nog eens grondig bekeken en we zijn er nu van overtuigd dat de auto in de verste verte niets te maken heeft met de crash van Maria. Wat betreft het verdere onderzoek: dat vindt alleen in Engeland plaats en gaat nog even duren. Het wordt allemaal zeer serieus genomen. Over een tijdje zullen we de resultaten te weten komen.

Verklaring team

De Villota kan nu in ieder geval rustig gaan herstellen van de crash in haar vertrouwde omgeving. Dat was het beste voor haar, was te lezen in een verklaring van het team. Maria heeft de afgelopen twee weken veel vooruitgang geboekt. Nu kan ze revalideren bij haar familie en vrienden in een voor haar vertrouwde omgeving. Dat zal ongetwijfeld helpen met een voorspoedig herstel. Verder willen we het ziekenhuis in Cambridge bedanken voor de goede zorg en het goede contact met het team tijdens de periode dat Maria daar behandeld werd. Het hele team wenst Maria nu verder veel succes met haar revalidatie en we zullen contact houden. Elke mogelijke hulp zal geboden worden.

By Luc