De situatie van Marussia-testrijdster Maria de Villota is niet minder kritiek geworden. Dat deelde Carlos Gracia, voorzitter van de Spaanse autosportbond, mede. De Villota is kunstmatig in coma gebracht na een spoedoperatie vanwege een schedelbreuk, zo meldt De Telegraaf.

De Spaanse werd verrast door de anti-stall device van de ECU en reed tegen de uitgeklapte laadklep van een vrachtwagen. Daarbij liep ze zware verwondingen aan hoofd en gezicht op.

The Mirror bericht dat de doktoren alle zeilen bij moeten zetten om het zicht in een van haar ogen te redden. De helm van De Villota ving de grootste klap op en daarna bewoog ze vijftien minuten niet meer.

De Britse krant rapporteerde tevens dat de 32-jarige coureur waarschijnlijk nooit meer zal kunnen racen. Maar dat laatste is nog niet door het medisch team bevestigd!

Maria de Villota werd begin dit seizoen bekend gemaakt als testrijder voor Marussia voor het testen van de aerodynamica, en op de vooravond van de Grand Prix van Groot-Brittannië zou ze haar werkzaamheden verrichten voor het team.