Marussia F1 heeft haar teamnaam inmiddels veranderd naar Manor F1. De website van het team en Twitter-account zijn inmiddels onder deze naam actief. Maar dat is niet het belangrijkste nieuws, het team verkeerd is niet langer op weg naar een faillissement. Inmiddels hebben de nieuwe eigenaar van het team weer volledige controle over Manor F1.

Daarnaast is er inmiddels een regeling getroffen met Ferrari. Manor staat bij Ferrari voor 21 miljoen Euro in het krijt. Daarmee is de Scuderia de grootste schuldeiser. Ferrari is nu bereid het team te steunen en wil zelfs een motor aan het team leveren. Met dit gebaar ziet Ferrari de 21 miljoen Euro niet in rook opgaan, Manor krijgt de tijd dit terug te betalen. Daarnaast zou Ferrari met Manor F1 een extra team hebben om data te verzamelen. Inmiddels heeft Ferrari laten weten Manor ook te steunen als het in Australie met een 2014-bolide van start wil gaan. Hiervoor heeft Manor de steun nodig van alle Formule 1-teams. Williams en Red Bull liet ook al weten voor te stemmen, Force India is vooralsnog tegen.

Mocht Manor F1 de toestemming niet krijgen dan geld de Grand-Prix van Bahrein als deadline. Manor zal voor deze Grand-Prix, die op 18 april wordt verreden, met een 2015-bolide van start moeten gaan. Doet Manor dit dan heeft het ook nog recht op het prijzengeld van vorig seizoen. Door de 7e plek die Jules Bianchi in Monaco scoorde gaat dit om enkele miljoenen TV-geld.

Het blijft dus nog spannend of Marussia het gaat helpen. Het goede nieuws is wel dat het team de afgelopen weken belangrijke stappen heeft gezet.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter