De nieuwe Formule 1 dwingt alles en iedereen tot aanpassingen. In seizoen 2017 is ‘breed‘ het magische woord. Dat lijkt ook voor Fernando Alonso te gelden.

De Spaanse sportkrant AS sprak met fitnesstrainer Edoardo Bendinelli, die Fernando Alonso begeleidt. Ik kan zeggen dat Fernando in zijn beste vorm steekt en sterker, meer gemotiveerd is dan ooit, zo begon Bendinelli.

In de afgelopen jaren lag de focus meer op uithoudingsvermogen, maar nu doen we meer krachttraining. Een zichtbaar teken van een sterkere Alonso in 2017 zal de breedte van zijn nek zijn.

Bendinelli: De omtrek van Fernando’s hals meet nu 45 centimeter. Dat is ongeveer 10 cm meer dan een gemiddelde man. Het is vergelijkbaar die van een bokser uit het middengewicht., aldus de sportcoach.

Een bokser uit die klasse weegt circa 72 tot 76 kilo.

Tevens zou de Spaanse kampioen geen last meer hebben van de verwondingen die hij opliep in Melbourne een jaar geleden. Een ribkwetsuur zorgde ervoor dat hij de opvolgende race in Bahrein aan zich voorbij moest laten gaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!