Minardi en Jordan kregen vandaag rake klappen te verwerken na de berichten dat Ford zijn F1 programma stopt, waarbij Ford het F1 team en Cosworth Racing te koop zet. Toch heeft Minardi baas Paul Stoddart het volste vertrouwen dat er iets uitgedokterd kan worden om te verzekeren dat het team in 2005 over Cosworth motoren zal beschikken. In een verklaring op de Minardi website benadrukt hij dat Minardi een contract heeft met Cosworth Racing voor het leveren van motoren. Echter Fords vice-president, Richard-Parry Jones, zei dat het niet langer mogelijk zal zijn gesubsidieerde motoren te leveren.

“Minardi heeft genoten van een lange en voor weerszijden voordelige samenwerking met Cosworth Racing gedurende de laatste jaren,” verklaarde Stoddart. “In het licht van de aankondiging van vandaag, zullen we samen met de Cosworth verantwoordelijken naar een leefbare oplossing zoeken voor het leveren van motoren volgend seizoen. We zijn ervan overtuigd dat we een gepast akkoord zullen bereiken.”

 

“Iedereen hier bij Minardi was geschokt door het nieuws van vandaag,” vervolgde de Minardi teambaas. “Maar iedereen begrijpt ook de economische werkelijkheid die gepaard gaat met de F1, zoals deze momenteel gestructureerd is. Onze beste wensen gaan uit naar de hele ploeg, waarvan velen niet enkel onze collega�s maar ook persoonlijke vrienden zijn.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter