Pedro de la Rosa heeft onderdak gevonden bij Ferrari. De Spanjaard wordt ontwikkelingsrijder bij het team. Dit maakte Ferrari vandaag bekend tijdens het Wrooom evenement in de Italiaanse Dolomieten.

Nadat HRT uit de Formule 1 vertrok moest Pedro de la Rosa op zoek naar een nieuw stoeltje. De Spanjaard zette in op een rol als testcoureur en heeft nu een baan gevonden als ontwikkelingsrijder bij de Italianen van Ferrari.

Pedro Martinez de la Rosa zal zich bij Ferrari bezighouden met technische, commerciële en racing gerelateerde zaken zo verklaart Ferrari. De 41-jarige oud rijder van onder meer Arrows en Jaguar zal zich bij Ferrari vooral bezighouden met het werken in de simulator.

Het is ontzettend motiverend om voor een team als Ferrari te mogen uitkomen, vertelt de la Rosa. Dat heeft niet alleen te maken met de historie van Ferrari en wat het team heeft betekend in de Formule 1, maar dat heeft er ook mee te maken dat dit een hele mooie uitdaging is voor mij.

Ik hoop dat ik snel aan de slag kan en kan gaan helpen bij de ontwikkeling van de auto. Ik kijk uit naar de samenwerking met Felipe en Fernando, met wie ik al eerder samenwerkte bij McLaren, aldus Pedro de la Rosa.