Daniël de Jong rijdt ook aankomend seizoen voor MP Motorsport in de GP2 series. De Jong zal samen met Oliver Rowland de eer van het Nederlandse team verdedigen in het voorprogramma van de Formule 1. Het wordt voor de Jong zijn derde seizoen in de GP2.

Toch heeft de Nederlander even getwijfeld over een verdere voortzetting van zijn loopbaan in de opleidingsklasse. Vorig jaar hebben we gekeken naar hoe we de toekomst verder zouden gaan invullen. De LMP2 was een serieuze optie en de test die ik afwerkte in de LMP2 klasse was erg prettig. In Bahrein zag ik echter de GP2 en WEC in één weekend aan het werk en toen besefte ik mij wat voor een mooie raceklasse de GP2 is. Gevechten door het gehele veld en een competitieve raceklasse hebben mij doen besluiten om voor de GP2 te kiezen, zo besluit de 23-jarige Nederlander zijn uitleg om actief te blijven in de GP2.

Daniël de Jong zal het gehele seizoen in actie komen voor het team uit Westmaas met Oliver Rowland als compagnon. Met Oliver naast mij ligt er voor ons een mooi seizoen in het verschiet. Oliver is een goede rijder die extreem gemotiveerd is. Het hele team barst van enthousiasme en dat geeft echt een goed gevoel, aldus de Jong.

Vorig seizoen was de in Rotterdam geboren de Jong enige tijd uitgeschakeld met een rugblessure die hij opliep bij een zware crash op Spa-Francorchamps, zo weet ook teambaas Sander Dorsman die blij is met zijn line-up voor aankomend seizoen. Daniël en Oliver werken al een tijdje samen en hebben daardoor een goede band opgebouwd. Wij kijken uit naar een mooi, stabiel en hopelijk succesvol seizoen, zo spreekt de teambaas van het Nederlandse GP2 team.

Bron foto: GP2series.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!