De eisen die de teams stellen aan hun inschrijving voor 2010 laten weinig indruk na op Max Mosley. De FIA-voorzitter benadrukt nog maar eens dat de internationale autosportbond de regels bepaalt en niet de teams.

De teams, op Williams na, herenigd in de FOTA hebben zich wel ingeschreven voor 2010 op voorwaarde dat de FIA een nieuw Concorde Agreement ondertekent, de ideëen voor een budgetlimiet opzij zet en akkoord gaat met de kostenbesparende voorstellen van de FOTA. Als de FIA hiermee akkoord gaat willen ze zich tot en met 2012 aan de sport verbinden.

Dat de eisen ingewilligd worden lijkt onrealistisch. Zo zei Mosley tegenover Motorsport Aktuell. De FIA bepaalt de reglementen. Dat is zo al zestig jaar en ook in de toekomst blijft dit zo. Sommige voorstellen zijn onrealistisch.

Mosley denkt ook niet dat het lukt om voor 12 juni een nieuw Concorde Agreement te ondertekenen. De FIA-voorzitter heeft het er nog steeds moeilijk mee dat de teams zich op het laatste moment besloten in te schrijven.

Het wordt de nieuwe renstallen dan erg moeilijk gemaakt. stelt Mosley. En waarom moest er uitgerekend, op een duur jacht van Briaotre in Monaco, vergaderd worden over de budgetlimiet?