David Coulthard staat dankzij zijn overstap naar Red Bull de afgelopen dagen volop in het nieuws. Zo ook vandaag. Velen dachten dat DC een eenjarig contract aangeboden had gekregen zodat Dieter Mateschitz hem in 2006 zou kunnen vervangen door jong talent, maar volgens de Schot heeft hij zelf op zo’n contract aangedrongen.

“Ik wilde een eenjarig contract om te zien hoe het team functioneert en hoe hun V8 motoren zich zullen ontwikkelen. Het is voor mij belangrijk om de vrijheid te hebben om vooruit te kijken naar 2006. Ik heb echter ook al veel met Dieter gesproken en andere belangrijke teamleden; hun vastberadenheid en visie zijn erg indrukwekkend.”

 

“Twee weken geleden hadden we al een accoord bereikt, maar ik wilde eerst de wagen testen en met het team werken. Ik heb genoten van het testen en heb uiteindelijk afgelopen vrijdag het contract getekend.”

Coulthard kijkt dus zelfs al naar 2006. Hij is niet van plan om via de achteruitgang de Formule 1 te verlaten en verwacht blijkbaar dat hij misschien nog een kans krijgt om voor betere teams in actie te komen in de toekomst. Nu is het aan Coulthard om dat waar te maken. Eerst maar eens kijken wat hij in een Red Bull wagen kan laten zien. Aan zijn zelfvertrouwen zal het in ieder geval niet liggen…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter