Tijdens de Indianapolis 500 van afgelopen zondag ging de Braziliaan Bruno Junqueira zeer hard de muur in. Zo hard dat hij een aantal ruggewervels brak. Zodoende staat de leider in de stand van de Champ Car World Series een aantal races buitenspel.

Het team van de Braziliaan, Newman-Haas, benaderde daarom BAR testcoureur Anthony Davidson om hem te vervangen. De Engelsman weigerde echter: “Ik ben inderdaad benaderd door Newman-Haas om Junquiera te vervangen. Ik heb echter besloten om me te blijven concentreren op mijn hoofddoel, namelijk racen met BAR komend seizoen.”

Of deze keuze verstandig is moet nog blijken. Davidson is namelijk allerminst zeker van een zitje in de Formule 1 voor komend seizoen. Ook de namen van Indy 500 winnaar Dan Wheldon en Rubens Barrichello worden immers genoemd voor het stoeltje naast Takuma Sato in 2006.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter