BAR heeft laten weten dat Anthony Davidson geen verdere contractuele verplichtingen heeft tegenover het BAR Honda team zodat hij volgende week mag testen bij Jordan.
Het gerucht deed al langer de ronde dat Davidson volgend seizoen voor het Midland Jordan team zou gaan rijden, toch staat er hierover nog niets concreet op papier.

Anthony Davidson zal op 13 september testrijden bij Jordan, de Brit wil alleszins zijn beste beentje voorzetten om zijn kansen op een zitje hoog te houden, Davidson kan eventueel ook kans maken op een zitje bij BAR Honda, maar dat zal alleen kunnen als Button naar Williams gaat.

Gil de Ferran: “Anthony heeft vijf jaar voor ons fantastisch werk gedaan, zijn bijdrage tot de ontwikkeling van het team zijn van onschatbare waarde.
Onze line up voor 2006 ligt nog niet vast, dat stelde ons in de positie dat we niet wisten of we Anthony aan zijn ultieme droom konden helpen, een race zitje, met dat in het achterhoofd hebben we beslist om hem de gelegenheid te geven om te testen bij Jordan en wij wensen hem dan ook veel succes.”

Anthony Davidson: “Ik kijk echt uit naar de testsessie volgende week op Silverstone, de EJ15 zal weer een nieuwe uitdaging zijn.
Het is al meer dan een jaar geleden dat ik nog gereden heb op Silverstone, het zal dus leuk zijn om nog eens te kunnen rijden op mijn thuiscircuit.

Deze test toont aan hoe serieus ik ben om een zitje te bemachtigen voor volgend jaar;
Ik ben BAR ook dankbaar dat ze mij laten testen voor Jordan in plaats van te testen in Barcelona voor het team.
Ik hoop dat het een positieve ervaring zal worden voor mij en het Jordan team.”

De Britse testrijder van het BAR Honda team heeft zich vooral laten opmerken in de vrije trainingen tijdens de GP weekends verleden jaar, de testrijder liet zich opmerken met zijn scherpe rondetijden.
Hopelijk kan de Brit zijn geluk beproeven bij Jordan volgend seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter