Ook de snelle wereld van de Formule 1 maakt zich op voor kerstmis. De tests zijn voorbij, iedereen is naar huis gevlogen. Behalve dan David Richards. Hij heeft Engeland verlaten in de hoop om in 2009 in Melbourne aan de start te staan. De Prodrive eigenaar is met zijn prive jet vertrokken naar het Midden-Oosten om gesprekken te voeren met investeerders. Het geld dat daarbij vrijkomt zou moeten worden gebruikt voor de aanschaf en het runnen van het Honda team.

De bazen van het team, Nick Fry en Ross Brawn, hebben een paar weken de tijd om een nieuwe eigenaar te vinden. Er wordt zelfs gefluisterd dat de grote Honda bazen met kerst al willen weten of er een serieuze kandidaat is. “Er zijn een aantal mensen die wel geinteresseerd zijn in het investeren in een F1 team dat door mij wordt geleid. Dat zijn ze zeker al een jaar”, zo zei Richards die momenteel in Koeweit zit. “Maar er zijn nog wat vraagtekens. We weten niet precies of dit de juiste tijd is om in te stappen. Er moet flink gereorganiseerd worden. We zullen toch echt een paar jaar moeten overbruggen voordat de financiele huishouding op orde is. En dat kost erg veel geld.”

Richards is ervan overtuigd dat hij capabel genoeg is om een F1 team te leiden. De huidige economische crisis is echter wel een punt van zorg. “Ik heb altijd de wil gehad om terug te keren in de Formule 1, maar je moet ook om de sentimenten heen kunnen kijken. Er is momenteel een crisis aan de gang. Eentje die ook de F1 treft. Ik zal moeten kijken of dit het juiste moment is om in te stappen”

Vooruitlopend op de zaken wist Richards nog wel even te melden dat een hernieuwde samenwerking met Jenson Button geen probleem zal zijn. Zo’n vier jaar geleden eindigde hun samenwerking niet op de meest vriendelijke manier. Maar dat is verleden tijd. “Jenson is een geweldige coureur. Precies zo’n rijder waar je een team omheen kunt bouwen”

By peter