Dit weekend is het weer de beurt aan de Amerikaan Danny Sullivan(60), om de honneurs waar te nemen als steward van de race in Singapore. Deze rol mocht hij al eerder vervullen tijdens de Grand prix van Duitsland, juli dit jaar.

Sullivan was in 1983 actief in de formule 1 voor Tyrrell, maar dit werd geen succes. Waar teamgenoot Michele Alboreto zelfs een race wist te winnen, kwam de Amerikaan niet verder dan twee punten.

Zijn grootste successen behaalde hij in Amerika. In 1985 won hij de Indianapolis 500 en later in 1988 de Cart Indycar titel, als coureur voor het team Penske.

Tot begin jaren negentig behoorde Sullivan tot de top in de Amerikaanse serie, maar na een zware crash op de Michigan International Speedway in 1995 ging hij minder racen. Tegenwoordig is Sullivan betrokken bij het RedBull Young Driver-Program om Amerikaans racetalent te ontdekken.

Een memorabel moment uit de geschiedenis van de Indy 500 staat ook op naam van de Amerikaan, Sullivan spint op hoge snelheid in zijn gevecht om de leiding met Mario Andretti, hij weet op wonderbaarlijke wijze de auto weer op te vangen om vervolgens de race te winnen. Hieronder de beelden van dit incident en de overwinning.

Neem eens een kijkje op het F1Pits Forum!