Het gaat goed met Daniel Ricciardo en dat laat zich merken, de Australiër kan niet wachten om op Monza te racen. De coureur van Red Bull staat op dit moment 60 punten voor teamgenoot Sebastian Vettel en maar 60 punten achter kampioenschapsleider Nico Rosberg.

Uiterraard moet er nog meer gebeuren voordat hij echt in titelbeeld komt maar niemand had na de blitzstart van Mercedes kunnen zeggen dat hij zo dicht zou kunnen komen. Als de heisa bij Mercedes blijft aanhouden dan zal Ricciardo waarschijnlijk degene zijn die als derde hond met het bot gaat lopen.

Monza is geweldig!, begint Ricciardo enthousiast. Normaal vind ik lange rechte stukken nogal saai, maar in Monza is dat anders. Het publiek flitst zo snel voorbij dat je het je haast niet kan voorstellen. Het publiek in Monza is natuurlijk geweldig en ook al zijn ze duidelijk voor Ferrari, ze zijn altijd goed voor me geweest. Het lijkt me geweldig om op dat erepodium te kunnen staan.

En dat laatste is natuurlijk een evidentie, sinds Jarno Trulli zijn zitje verloor in de Formule 1 is er geen Italiaan meer actief in de koningsklasse en Daniel Ricciardo komt samen met Jules Bianchi het dichtst in de buurt. Ricciardo zijn vader verhuisde als zevenjarige Siciliaan met zijn familie naar Austalie terwijl zijn moeder er geboren werd in een Italiaanse familie. Verwacht dit keer maar geen boegeroep als deze Red Bull coureur wint…

Over de uitdagingen die Monza biedt is Ricciardo duidelijk: De grootste uitdaging zijn de rem-zones in Monza. De eerste bocht is daar het perfecte voorbeeld voor. Je komt met de hoogste snelheid van het jaar aanrijden en gaat vervolgens een hele krappe chicane in. Tel daarbij op dat dit gebeurt met de minste downforce die je het hele jaar hebt. Je kunt je dus voorstellen dat je vrij gemakkelijk gaat glijden of dat je een rem blokkeert. Je moet dus constant gefocust blijven.

Citaten: Racexpress


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!