Daniel Ricciardo is niet alleen de man die Vettel versloeg, maar staat ook bekend als de lachebekje van de paddock. Alleen…vandaag dus even niet!

In Spanje ging het al mis doordat de strategie niet goed was doordacht en in Monaco ging het team zeer opzichtig in de fout. Terwijl men -volgend Ricciardo- de Australier binnenriep bleken de banden niet klaar te staan.

Gevolg?

Lewis Hamilton kon onbedreigd de leiding overnemen en deze vast houden. Om alles nog erger te maken, deden de ultrasofts onder de Mercedes het beter dan de softs die Ricciardo meekreeg.

Een ongelukkige Daniel Ricciardo zei dan ook na de race in Monaco dat hij voor de tweede keer op rij genaaid werd door zijn team. en dat is straffe taal van ‘lachebekje‘. Om eerlijk te zijn wil ik zelfs geen commentaar geven op de race, zei Ricciardo dan ook tegen Martin Brundle op het podium in Monaco.

Maar Brundle bleef doorvragen en toen uitte Ricciardo dan toch zijn frustratie: Voor het tweede weekeinde op rij word ik genaaid. Ze riepen mij de pit in, maar dan moeten ze toch klaar staan met de juiste banden! Dit doet pijn!, aldus de man die voor het eerst in zijn carrière van pole mocht vertrekken.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!