Als het van Indianapolis-baas Tony George zou afhangen komt er geen extra race in Indianapolis. Eerder op de dag konden we al vertellen dat er misschien een niet-kampioenschapsrace zou komen op 23 oktober, ter compensatie van het fiasco in Indianapolis op 19 juni laatsleden. Ron Dennis verklaarde vanochtend dat er in de paddock sprake is van een extra, niet voor het kampioenschap meetellende race na het seizoen, om de mensen met een ticket voor de Grand Prix van USA dit jaar toch nog de gelegenheid te geven een Formule 1-race te zien.

Aan de krant Indianapolis Star vertelde George: “Er zal geen race komen op de Indianapolis Motor Speedway eind dit jaar. Onze positie tegenover Bernie Ecclestone, de eerste link naar de Formule 1, moet eerst verbeterd worden vooraleer we ons met andere dingen gaan bezighouden. Hoe sneller die problemen zijn opgelost waar we allemaal onder lijden, hoe beter we eruit komen.”

Tony George was erg teleurgesteld omdat hij niet werd betrokken om naar een oplossing te zoeken voor de problemen met Michelin, twee weken geleden. Vorige week was hij nog op bezoek in London bij Bernie Ecclestone, met het bericht dat als er geen redelijke oplossing wordt gevonden voor de opvoering van de Formule 1 twee weken geleden, hij dan definitief het contract zou verbreken zodat de Formule 1 de eerstkomende jaren niet meer terugkan naar Indianapolis.

Willen de zeven teams hun wil doordrijven en voor het Amerikaanse publiek een race rijden, zal het waarschijnlijk niet in Indianapolis zijn. De keuze valt dan op een van de vijftig andere circuits. Mochten de problemen met Indianapolis niet opgeklaard worden, komt er een plaatsje vrij op de kalender en kunnen landen als India, Mexico of Zuid-Afrika hun kans zien op de Formule 1 (opnieuw) te ontvangen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter