Jerome d’Ambrosio houdt zich momenteel nog niet echt bezig met de vraag of hij volgend jaar bij Renault F1 de teamgenoot zal worden van Robert Kubica. De 24-jarige Belg laat zijn management behartigen door Gravity Sports Management, het bedrijf dat nu mede-eigenaar is van Renault F1. Eric Broullier, de nieuwe teambaas van het team, komt ook uit de stal van Gravity.

D’Ambrosio maakte afgelopen jaar een goede indruk in het GP2-kampioenschap bij Dams, daar was deze zelfde Broullier zijn teambaas. Daarnaast heeft D’Ambrosio een goede relatie met Renault, hij werd in het verleden opgenomen in het talentenprogramma van de Fransen en reed een jaar Word Series by Renault.

In de krant La Derniere Heure liet D’Ambrosio weten: Formule 1 staat nog niet op mijn agenda. De recente ontwikkelingen zijn positief voor me het is geen garantie dat er iets gaat gebeuren. Mijn droom is om eens Formule 1 Grand-Prix te rijden maar tot die tijd richt ik me op mijn werk in de GP2, daar wil ik races winnen.

D’Ambrosio hoopt in 2011 dichterbij de Formule 1 te zijn:
Als ik aan het einde van het jaar niet in de Formule 1 auto heb gezeten dan wordt het moeilijk. Ik moet mijn best blijven doen en de focus op het racen blijven leggen. Dat is alles wat ik kan doen.

Naast D’Ambrosio wordt ook de Chinees Ho – Pin Tung, met Nederlandse roots, in de verband gebracht met Formule 1 – renstal van Renault.

By peter