De Dakar-rally start op 1 januari. Naar goede gewoonte zijn er terug een aantal bekende Vlamingen die deelnemen aan deze lastige rally. Koen Wauters is terug van de partij met zijn Toyota RAV4 en hoopt natuurlijk stiekem op een top-10 plaats. Ondanks al het geklaag en gezaag, vorig jaar, van Jean-Marie Pfaff zal ook hij terug deelnemen aan de Dakar-rally, bij Bezemer en Cnudde. Zijn dochter Lindsey Pfaff zal dit jaar voor het eerst deelnemen en wordt co-piloot van Manfred Verbeke. Tot slot doet ook Gunther Neefs mee.  Ook voor hem zijn eerste deelname, naar eigen zeggen een jongensdroom die waarheid wordt.

En dan hebben we natuurlijk nog de �chte titelkandidaat, G. De M�vius. Ook tijdens de volgende editie zal hij deelnemen met de BMW X5. Doch, de druk ligt hoger want wordt het dit jaar niets dan gaat het BMW-project een stille dood tegemoet. Gr�goire blijft realistisch. Het is en blijft een priv�-team waardoor concurreren met de Mitsubishi’s, Nissans of Volkswagens niet evident wordt. Toch zag hij bij tests in Dubai dat ze gelijke tred konden houden met de Mitsubishi’s. Zijn BMW heeft zelfs een hogere topsnelheid. Maar topsnelheid en de Dakar-rally gaan dikwijls niet samen door de immense duinen die overbrugd moeten worden.

Alles of niets dus voor Gr�goire. Ook tijdens de volgende editie zal je dagelijks een verslag kunnen lezen over hoe het was in de Dakar-rally, met een apart verslag over hoe de Belgen het doen ginder in het verre zuiden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter