Maandag verstreek de inschrijvingstermijn voor de Dakar editie 2004. Bruno Thiry, kersvers Europees rallykampioen, zal niet van de partij zijn. St�phane Henrard zal wel aan de start staan.

”  We werden laat op de hoogte gebracht van de plannen”, aldus Thiry. “Dakar boeit mij en ik zou het wel ooit willen doen, maar de termijn om de budgetten bij elkaar te krijgen was echt te kort. Het was onmogelijk om op iets minder dan een maand zo’n groot budget bij elkaar te brengen. Ik blijf dus thuis. Wat ik in 2004 ga doen is op dit moment nog ��n groot vraagteken.”

Henrard is er wel bij. De Waalse woestijnrat, die vorig jaar zesde eindigde in een offici�le Volkswagen, komt aan de start met een buggy van het SMG team gerund door Phillip Gache. Deze week gaat hij de wagen voor het eerst testen.

 

”  Ervaring heb ik dus nog niet met deze buggy, maar op papier ziet het er erg goed uit. De buggy wordt voortgestuwd door een V8 motor en heeft eigenlijk de kracht die mij vorig jaar ontbrak in de Tarek. Er worden twee buggy’s ingezet, ��n voor Philippe Gache en ��n voor mezelf. Gache is vooral een naam in het Franse circuitracen, maar hij gooit het sinds vorig jaar over een andere boeg. Vorig jaar deed hij zijn eerste schuchtere stappen in de Dakar, dit jaar komt hij met echt professioneel materiaal. De Mitsubishi’s bijhouden in quasi onmogelijk, maar de Nissans en vooral de Volkswagens staan nog lang niet op punt. Er zijn dus mogelijkheden.”

Bron: GVA

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter