De Super Ica etappe heeft zijn zware reputatie meer dan waar gemaakt. In alle klassementen waren opschuddingen, uitvallers en teleurstelling te melden. En het zware zand lijkt wel levend, want het verzwolg op één punt wel 6 voertuigen tegelijk.

bron tekst: i.s.m. Autosportnieuws.be

Motoren: KTM nu pas naar het front

De oude zegswijze “To finish first, first you have to finish” is de afgelopen jaren geperfectioneerd door KTM. Het komt alleen niet vaak voor dat ze tot zover in de rally écht hun tanden laten zien. En daarbij had Sam Sunderland nog geluk ook. De Brit moest eigenlijk de etappe openen, maar toen zijn Irritrack opspeelde ging Juan Cornejo Florimo als eerste op pad met leider Ricky Brabec achter zich aan. De Amerikaan klonk strijdlustig, het moest vandaag, want anders werd het heel lastig.

Al na 57km kwam echter de onheilsmelding dat Brabec stilstond met een opgeblazen motor. Zelfde als vorig jaar, toen drie dagen voor het einde, 52 km in de stage, niks aan de hand. En ineens boem, weg. wist de aangeslagen Brabec tegen een cameraman uit te brengen. Niet ver van dat punt was ook voor Stefan Svitko de rally voorbij. De Sloveense veteraan ging onderuit en moest per helikopter weg worden gehaald.

De een zijn problemen zijn de kansen voor een ander. KTM had met Sunderland, Toby Price en Mattias Walkner drie ijzers in het vuur en ondanks wat vertraging omdat ze de route moesten openen ging het prima. Price klokte een derde tijd, Sunderland werd kort er achter vierde. Het bleek een voordeel te zijn om NIET in de kop te starten deze etappe. Pablo Quintanilla startte ver na de eerste tien zijn rit en hoefde niet zoveel te navigeren. Het gevolg aan de finish was een prima 2e tijd, ook zijn teamgenoot Andrew Short liet zich even zien met een 5e tijd op 10 minuten van de winnaar.

Die winnaar was Mattias Walkner. De Oostenrijker was al laatste van de kopgroep gestart en leverde een soort duel op afstand met Quintanilla, dat aan de finish met 45 seconden in het voordeel van Walkner werd beslist. Daardoor neemt KTM de leiding ook algemeen over met Price nu 1m35s voor op Quintanilla en Walkner 3e op 6m35s.

Voor Yamaha en Honda lijken de kansen nu echt verkeken. Adrien van Beveren verdwaalde in het mistige eerste deel en verloor 11 minuten. Kevin Benavides werd betrapt op extra notities en kreeg 3 uur tijdstraf. De organisatie had aan het begin van de week verklaard op te treden tegen de diverse spotters die door teams werden gebruikt om extra hulp te bieden aan hun rijders. Benavides bleek een briefje in zijn brandstoftank te hebben verstopt. Honda heeft aangegeven dat ze in beroep gaan, ik wens ze veel succes….

De wonderlijke reis van Martien Jimmink ging in alle drama gewoon door. Hij was zo vroeg gaan slapen dan hij vergeten was te tanken en moest nog even snel het dorp in om bij een boer wat extra liters benzine te vragen. Daarna kon de man uit Kolhorn oprijden met een Australische quadrijder die beter door de mist navigeerde “Hij moest af en toe even wachten als ik de duinen niet opkwam en op de vlakke stukken moest ik wachten omdat de motor harder loopt.” Aan de finish was Jimmink als 79e binnen. In het kistklassement is er geen verandering. Mark Tielemans en Edwin zijn nog steeds 1 en 2 in het klassement. Ze werden gisteren 2e en 3e achter Arnold Brucy.

Stand Motoren:
1. T. Price (Aus)
2. P. Quintanilla (Chi) op 1m03s
3. M. Walkner (Oos) op 6m35s
4. A. van Beveren (Fra) op 9m54s
5. A. Short (USA) op 39m41s

Auto’s: Tegenslag voor Ten Brinke en Mini.

Er zat gisteren een bepaald punt op de route met kilometer 132. Een getrapte duin die een stabiele laag zand léék te hebben en uitmondde in een soort komvorm. Maar in feite was die duin een levensgevaarlijke klant, want onder het zand zat een dikke laag fesh-fesh waar bijna niet doorheen te komen was. Stephane Peterhansel liep er als eerste in vast en kon nog van geluk spreken dat hij maar 10 minuten verloor. Carlos Sainz had meer pech, hij verloor een half uur op dat punt en door gevolgschade van die klap leverde hij nog eens een uur extra in. Hij was slechts als 22e in het bivak.

De “autovreter” onder die Duin had echter nog niet genoeg, want ook Cyril Despres en Bernard ten Brinke vielen aan het zand ten prooi. De Fransman verloor drie kwartier en zag dat naar een uur oplopen. Ten Brinke verloor een halfuur met scheppen, maar twintig kilometer voor de finish hield de Toyota het voor gezien: blok en versnellingsbak onherstelbaar beschadigd. Daarmee is de rally voor Ten Brinke helaas over.

Aan de goede kant van de vergelijking stond Sebastien Loeb. De man uit Hagenau was door zijn eerder problemen de eerste starter uit de tweede groep als 11e, maar bij de eerste stop stond hij al als derde geklokt en aan de finish was hij zeven minuten sneller dan Nasser Al Attiyah. In het klassement krijgt Loeb nu ook de 2e plaats van Nani Roma in het vizier, want hij heeft nog maar een halve minuut achterstand.

Tom Colsoul navigeerde Kuba Pzrygonski netjes door de duinen, iets langzamer misschien maar de tussentijden waren goed. Pas op het laatst verloren ze 15 minuten, maar het was genoeg voor een derde tijd. De Belgisch/Poolse combinatie heeft de top5 weer in het vizier, ze staan slechts een paar minuten achter Despres op de 6e plaats.

Heel even leek er paniek toen er over de Social Media berichten verschenen dat de broers Coronel waren uitgevallen, zodat Tom zelf maar even liet horen dat ze nog steeds onderweg waren zonder Irritrack. Een rare Dakar voor de tweeling, die een nachtje doorhalen in de Peruviaanse woestijn afwisselen met een bijna vlekkeloze achtste etappe: In het begin was het heel mistig en je zag nauwelijks een hand voor ogen. We hebben één keer echt stilgestaan op de top van een duin. Na “een wandeling in het park” van zes uur en een beetje waren de broers dan ook als 31e binnen.

Stand Auto’s:
1. N. Al Attiyah (Qat)
2. N. Roma (Spa) op 46m29s
3. S. Loeb (Fra) op 46m45s
4. S. Peterhansel (Fra) 53m30s
5. Cyril Despres (Fra) op 2u15m

Trucks: From Belarus with love

Aan het begin van de etappe had Team de Rooy maar liefst drie trucks in de eerste startgroep, maar de nummerieke meerderheid werd algauw gelijkgetrokken bij de “autovreter”. Maurik vd Heuvel was bij het laatste WP voor kilometer 132 de snelste, maar hij kantelde in het zachte zand en moest lang wachten tot Ton van Genugten kwam helpen. Op hetzelfde punt echter was ook Eduard Nikolaev tot aan zijn assen vastgelopen in de fesh-fesh en hoe ze ook stonden te schoffelen en doen, de Russische kopman verloor daar de leiding in het klassement.


Soms moeten ook kopmannen schoffelen, zoals Nikolaev merkte gisteren © sputniknews.com

Dimitri Sotnikov mocht doorrijden, de Unie is belangrijker dan het individu. Halverwege lag de Tataar nog vierde, maar toen de omgeving vlakker werd ging de turbo erop kon Sotnikov weer op De Rooy inlopen. Die kwam zelf even vast te zitten en verloor een kwartier. Uitgerekend de M.A.Z. van Sergei Viazovich kwam even helpen met het laatste zetje, zodat de Iveco in het stof van zijn Wit-Russische concullega verderkon. Helaas knalden we wel op een steen zodat we met een krom voorwiel verder moesten.

Dat kostte De Rooy 10 minuten extra waardoor hij aan de streep als vierde werd geklokt. Van Genugten reed na Vd Heuvel weer overeind geholpen te hebben nog keurig naar de 2e tijd op 22 minuten van Sotnikov. De Rus kwam overigens niet door op WP4, maar het bleef stil vanuit de jury. Voor de start van de rit van vandaag heeft hij 26 minuten voorsprong op Nikolaev en 1 uur op De Rooy.

Janus van Kasteren had een vrij rustige dag. De Veldhovenaar kon lang met Van Genugten oprijden en moest pas in het slot een beetje laten lopen, waardoor hij een zesde tijd klokte op drie kwartier van de kop. De trucks van Gerrit Zuurmond en Richard de Groot waren vannacht nog onderweg, maar lijken de start voor nummer 8 te hebben gehaald, want ze staan op de lijst. De Groot heeft intussen een link en een paar foto’s op Facebook geplaatst (zoek maar op Firemen Dakar team, de link laat dit bericht crashen) van de “528” die zijn opbouw kwijt is.

Stand Trucks
1. D. Sotnikov (Rus)
2. E. Nikolaev (Rus) 28m47s
3. G. De Rooy (Ned) op 1u07m
4. F. Villagra (Arg) op 4u09m
5. T. Van Genugten (Ned) op 5u09m

Vandaag de laatste lange etappe, opnieuw een lus door de Ica duinen van rond de 300 kilometer. Benieuwd of er weer zoveel tijdsverschillen gaan ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.