Toyota piloot Cristiano da Matta is allesbehalve gelukkig met de eerste drie races die verreden zijn.

Cristiano da Matta:

“Voor mij is het een teleurstelling om te zien waar we op dit moment nog maar staan. We blijven hard werken en proberen om het beter te maken en hopelijk kunnen we de oplossingen vinden zo vlug als we kunnen, maar op dit moment staan we nog niet waar we willen staan.”


De eerste Grote Prijs van het seizoen was een teleurstelling voor Toyota, maar in Maleisi� en Bahrein ging het al beter.
Cristiano da Matta:

“het was eigenlijk de combinatie van een toename in snelheid en de karakteristieken van de omloop die ons geholpen hebben in een stapje voorwaarts te maken in Maleisi� en Bahrein.

We hadden wat modificaties aangebracht aan de wagen en dat heeft ons geholpen om te verbeteren tussen de GP van Australi� en deze van Maleisi�.
In Bahrein zijn we met exact dezelfde wagen aan de start gekomen dan deze van van Maleisi�, de verbeteringen kwamen vooral omdat we de wagen beter hadden afgesteld.
In Australi� hadden we moeilijkheden met de banden, maar Michelin heeft goed werk geleverd op de twee andere circuits, dus wat de banden betreft waren we competitief.”

Toch kunnen we merken dat men bij Toyota goed werk heeft afgeleverd, de wagen is, tot nu toe, 100% betrouwbaar gebleken, hiermee staan ze op gelijke voet van Ferrari.
Dit alles is mooi meegenomen, maar bij Toyota hebben ze nog steeds geen punten weten te bemachtigen, iets wat da Matta graag had al bekomen.

Cristiano da Matta:

“Ik denk niet dat het ligt aan ongeluk waarom we geen punten hebben tot dusver.
Op dit moment hebben we goed werk geleverd wat betreft de betrouwbaarheid, de reden waarom we nog steeds geen punten hebben is te wijten aan het gebrek aan snelheid, iets waar we nu hard mee bezig zijn.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter