Het wordt niet in letterlijke bewoordingen gemeld, maar het opstappen van Ron Dennis bij McLaren kan wel eens een doorslaggevende rol hebben gespeeld in de lie-gate uitspraak van gisteren. Slechts een voorwaardelijke straf voor het Britse team na weken van speculatie over een mogelijke schorsing voor een aantal races. De FIA is duidelijk genadig geweest voor McLaren.

Het ‘toevallige’ opstappen van Dennis in de tussenliggende weken kan wel eens essentieel zijn geweest. Martin Withmash maakt een prima indruk, aldus Max Mosley. De hele cultuur verandering bij McLaren lijkt positief. Het is heel anders als voorheen. Withmarsh lijkt een vruchtbare samenwerking met de FIA voor ogen te hebben. Daarom leek het ons beter om alles wat gebeurde in Australie achter ons te laten en overnieuw te beginnen.

Het is algemeen bekend dat voormalig teambaas Ron Dennis niet bekend stond als de beste vriend van de FIA en zeker niet van Max Mosley. Indien er nieuwe feiten over de kwestie naar boven komen kan er overigens alsnog een schorsing volgen. Mercedes baas Nobert Haug maakt zich daarover echter niet druk: We zijn helemaal open en eerlijk geweest. Alle feiten zijn inmiddels bekend.

By peter