Voor de grote Prijs van Monaco werd de MP 4/18 voor het eerst getest op een circuit, bij de eerste testen van het nieuwste McLaren troetelkind werden geen noemenswaardige problemen vastgesteld, op enkele kleine probleempjes na.

Deze week zal er opnieuw getest worden met de MP 4/18 en weer zal Alexander Wurz het genoegen hebben om de nieuwe bolide te testen, ditmaal zullen de testen plaatshebben in Barcelona.
Bij de eerste testen werd Wurz aangeraden om het kalm aan te doen, de bedoeling was een system check te doen.

Deze week zal de oostenrijker zijn voet op de pedaal mogen zetten en er voluit voor gaan.
Ron Dennis:

“We zullen hem in Barcelona agressief testen en dan zullen we zijn echte prestaties kunnen zien.”

De eerste twee dagen op het circuit met de MP 4/18 waren qua tijden niet schitterend, twee opeenvolgende dagen eindigde de MP 4/18 als laatste in de tijdtabellen en moesten ze het met 27 rondjes stellen bij McLaren.
De laatste dag van het testwerk was een opmerkelijke verbetering, de wagen eindigde als tweede in de tabellen, juist achter de BMW Williams van Montoya, ook toen zei Dennis dat de wagen zijn potentieel nog niet getoond heeft.

Ron Dennis:

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat we een goede wagen hebben en we zijn naar Paul Ricard getrokken met de vastberadenheid om systematisch te testen.
We waren niet ge�nteresseerd in snelheid, in feite hebben we het verboden.
De laatste namiddag hebben we iets harder gereden maar niet op volle snelheid, de configuratie van het circuit was anders en hadden niet de juiste vleugelafstelling.”

Als de wagen deze week geen al te grote problemen krijgt zullen we uiteindelijk kunnen uitmaken of deze bolide echt de concurrent zal worden van de F2003-GA.
Dit beloofd een spannende week te worden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter