Nico Rosberg en Narain Karthikeyan konden gelukkig ongedeerd weglopen van hun gezamenlijke crash in de Grand Prix van Abu Dhabi. Rosberg knalde vol op Karthikeyan, wiens F112 in een snelle bocht van Yas Marina Circuit de geest gaf. Rosberg kon niet meer uitwijken en lanceerde zich over de achterkant van de HRT.

Narain vertelde me dat hij niet meer kon sturen en dat hij moest remmen, en dat had ik niet verwacht in die snelle bocht. Ik had geen tijd om te reageren en ik ben dankbaar dat we allebei ongeschonden uit de brokstukken kropen., aldus Rosberg.

Karthikeyan legde uit: Ik kampte met een probleem met de hydraulische druk en het stuursysteem schoot daardoor op slot, waarna ik mijn voet van het gaspedaal haalde. Helaas zat Nico vlak achter me en hij kon geen kant meer op.

Echter wordt er in de gangen van de paddock gefluisterd dat HRT haar coureurs bewust met versleten onderdelen laat rijden. Het geld voor dit jaar is zo goed als op en de situatie is zo schrijnend dat ze het inschrijfgeld voor 2013 van 500.000 dollar niet kunnen betalen, zo spreekt het Zwitserse SpeedWeek haar vermoedens uit.

Het Spaanse team zou daarom de componenten veel langer gebruiken, dan de levensduur die er voor staat. Dat is een mogelijke verklaring voor de uitvalbeurt van Pedro de la Rosa in India [falende remmen], en van Narain Karthikeyan in Zuid-Korea [weer de remmen] plus Abu Dhabi. Waar Rosberg de dupe van werd!

De directie zou al in gesprek zijn met investeerders, om aan het broodnodige geld te komen. Maar zonder aansprekende resultaten lijkt het meer op dweilen met de kraan open.

We zijn benieuwd of de FIA zal ingrijpen, nu er derden betrokken raken bij de [financiële] problemen van HRT.