Er is veel te doen geweest rondom de beslissing van de wedstrijdleiding tijdens de Grand Prix van Canada.

Was de straf van Sebastian Vettel in Canada terecht? Velen vinden van niet.

De voormalig Renault-coureur Jolyon Palmer is een van de weinigen die het toekennen van de penalty zei te begrijpen.

Volgens Palmer is de huidige bemoeizucht het gevolg van het gezeur van de coureurs zelf. Na een wispelturige periode enkele jaren terug, eisten de coureurs continuïteit in de reglementen. Ik heb in talloze coureurs-meetings gezeten waar dit het centrale thema was, vooral bij de gevestigde orde.

Ook voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz vindt echter dat de mensen in de paddock een hand in eigen boezem mogen steken.

Men wilde regels voor ieder klein detail en op dat punt zijn we inmiddels aangekomen, laat Wurz tegenover de BBC weten.

Iedereen binnen de sport die het niet eens is met zulke straffen, treft zelf de blaam voor het feit dat deze er zijn. De laatste jaren wilden de coureurs en teambazen gevolgen voor elk incident dat voor henzelf nadelig uitpakte. Ze klopten steeds bij de FIA aan voor opheldering over wat wel en niet mocht, het liefst tot op de millimeter nauwkeurig gespecificeerd.

Vroeger keek men niet zo naar de details met een dik regelboek, toen werd er simpelweg op een rationele manier naar gekeken. Het feit dat dit nu anders is, kunnen we dus de FIA en de stewards niet verwijten, daar zijn de teams zelf verantwoordelijk voor.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!