Sauber-coureurs Kamui Kobayahi en Sergio Perez zitten met een fikse kater na de Grand Prix van China. Goede uitgangsposities werden in Shanghai niet omgezet in toppositie’s. Alleen Kobayashi eindigde in de punten, waarmee zijn beste startpositie in zijn carrière (P3) slechts een schamel WK-puntje opleverde.

Vaak wisten we in de race een slechte kwalificatie goed te maken, maar dit keer was het andersom. We hebben wel aangetoond sterk voor de dag te kunnen komen in de kwalificatie en de race. De volgende keer moeten we dat zien te combineren.

Ik weet niet precies wat er gebeurde bij de start. Mijn auto kwam niet in beweging, echt heel raar en ik verloor meteen posities. Vervolgens raakte ik verstrikt in verkeer. Ook was de tweede stop niet goed getimed en had ik problemen met de banden., aldus een stomverbaasde Kamui.

Teamgenoot Sergio Perez, die in Maleisië nog naar het podium reed, had een onzichtbare race.

De Mexicaan kwam als elfde over de finish, net buiten de punten. Ik moet zeggen dat ik zeer teleurgesteld ben. Ik had een goede start en de eerste stint verliep ook goed. Met de mediumband verloor ik terrein. Ik zou beter af zijn geweest met drie stops, maar dat zullen we nooit weten. De stops gingen goed, alleen kwam ik slecht weg want ik had een probleem met de koppeling. Maar goed, dit is racen en volgende keer doen we het beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *