Nico Rosberg, Mark Webber en Jenson Button hebben de stewards opgeroepen tot veranderingen aan chicane waar Sergio Perez vandaag tijdens de kwalificatie hard crashte. Rosberg had vanmorgen op hetzelfde punt een identieke crash, terwijl ook Button daar met de muur in aanraking kwam in 2003.

Rosberg kende vanochtend meer geluk dan Perez. De Duitser crashte op precies hetzelfde punt de muur in, maar ging rakelings langs de bandenstapels. Perez had minder geluk en kwam hard zijdelings de muur in. Hij heeft geen grote verwondingen opgelopen, maar zowel Rosberg als Button roepen op tot veranderingen aan de chicane.

Nico Rosberg: Ik heb vanochtend erg veel geluk gehad dat ik die muur miste. Er is al vaker wat gebeurd bij deze bandenstapel en misschien is het tijd om eens goed te bekijken of er wat aan veranderd kan worden

Jenson Button: Het begint bij het aanremmen. De achterkant wordt om een of andere reden erg licht en het lijkt meer een probleem te zijn dit jaar, omdat we nu met een ‘blown diffuser‘ rijden. De achterste gaat heel licht en op dat moment word je een passagier. Je wordt naar rechts geduwd en je verliest remvermogen alsof je twee wielen verliest!

Mark Webber onderschreef Button’s woorden en voegde toe: Voor de Formule 1 is het ongeval van Perez een kans om ervan te leren. Qua veiligheid, is het waarschijnlijk een gebied waar we naar moeten kijken en mogelijk verbeteren, met name na de ongevallen met Perez, Rosberg, Button en ook Karl Wendlinger die midden jaren negentig hier zwaar crashte