Debutanten laten veel stof opwaaien. Meestal omdat de andere meer ervaren van mening zijn dat ze zich te roekeloos gedragen op het circuit, of omdat ze niet goed opletten. Ook deze race was het niet anders, Christian Klien was de boosdoener. Meer dan eens maakte hij brokken dit weekend.

Zsolt Baumgartner:

“Hij probeerde me in te halen, maar dat lukte helemaal niet. Hij raakte mijn rechterwiel waardoor ik spinde.”

Timo Glock, de debutant bij Jordan, lag een volledige ronde voor op de Oostenrijker, toen Glock:

“verwachtte dat ik hem zou kunnen passeren op het lange rechte stuk. Maar hij ging niet opzij en stuurde zomaar de bocht in. Daardoor raakten we elkaar en kwam ik naast de baan terecht.”

De 21-jarige Oostenrijker was ook de oorzaak van de opschudding in de tweede bocht. Klien raakte de McLaren van Coulthard waardoor die de controle over het stuur verloor en spinde. Toen hij voortreed raakte de Jaguar het rechterachterwiel van de McLaren, maakte een sprongetje en kwam in aanraking met teamgenoot Mark Webber. Daardoor beschadigde hij de voorvleugel en de wielophanging van de Australi�r.

“Ik denk dat het gewoon wat ongelukkig was,” vertelde Klien, “maar dat is racen. Die dingen kunnen nu eenmaal altijd gebeuren in deze sport.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter