In de GP van Europa werd Red Bull rijder David Coulthard bestraft met een drive trough penalty waardoor hij net naast het podium greep.

De Schot kreeg de straf omdat hij met 61.2 km/u door de pitstraat reed waar slechts 60 is toegestaan. De FIA voegt nog een correctie van 1 km/u toe. Dat wil zeggen dat de snelheidsovertreding van Coulthard amper 0.2 seconde bedraagt.

Coulthard geeft toe:  ” Het is mijn eigen schuld. Ik zat achter een Minardi en nam het risico door mijn snelheidsbegrenzer al uit te schakelen nadat ik alleen maar met mijn voorwielen voorbij de witte lijn reed.  “

Indien de Schot niet werd bestraft, had Red Bull voor het eerst op het podium gestaan. Bovenop de drive trough penalty, moest hij nog eens 5250 dollar ophoesten

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!