David Coulthard kon als hij dat wou bij Ferrari testrijder worden. Dat heeft de Schot onlangs bekend gemaakt. In de periode dat de toekomst van Jaguar onzeker was overliep hij alle opties die hij nog had.

McLaren had hem eerder al een testrol aangeboden, maar de Schot sloeg het aanbod af omdat hij wou blijven racen. In die onzekere periode bleven er enkel nog racezitjes over bij Minardi en Jordan. Uiteindelijk trok hij naar Maranello om te praten over een mogelijk testzitje bij Ferrari.

“Ik had de indruk dat als ik daar aan de slag kon, ik me op mijn gemak zou voelen. Dus hadden we het over een mogelijke rol als testrijder, maar uiteindelijk kreeg ik de kans om te racen. Ferrari is zeker en vast een ander team.”

Ferrari trok dan maar Williams testrijder Marc Gene aan, terwijl David Coulthard door Dietrich Mateschitz gevraagd werd om voor Red Bull uit te komen.

Dit jaar moeten we trouwens geen uitspraken verwachten van Coulthard in de trend van het jaarlijkse “Ik word wereldkampioen”. Hij beseft dat winnen er dit seizoen niet in zal zitten en beschrijft het als “fantasie van ijdele hoop”. Hij verwacht wel dat Ferrari dit seizoen opnieuw zal domineren.

“Ik verwacht dat Ferrari het te kloppen team zal zijn”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter