Eerder schreef David Coulthard in zijn column in de Schotse krant “Daily Record” dat een staking tijdens de tweede seizoenshelft van F1-coureurs een re�le optie was. Tijdens een demo in het Turkse Istanbul zwakte de Red Bull rijder zijn woorden af.

Een eerdere vergadering over de veiligheid werd door Max Mosley geannuleerd toen Coulthard de uitspraken deed in de media, maar nu staat er voor augustus toch weer een bijeenkomst gepland.

De Schot denkt dat er geen risico is op een staking van coureurs. ” De veiligheid in de F1 is de afgelopen tien jaar enorm verbeterd. Het enige waar er nu nog aan gewerkt moet worden is de veiligheid tijdens testsessies. Tijdens het testen rijden we ongeveer een afstand van twee races, maar de faciliteiten zijn zeker niet zo goed als tijdens een race.  “ zei Coulthard op een persconferentie n.a.v. de Red Bull demo in Istanbul.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!