Toen alle 14 wagens op Michelin banden de pitlane in trokken om te kunnen opgeven voor de USGP had David Coutlhard een slecht gevoel. De Schot kon niet begrijpen dat er geen compromis kon worden gesloten tussen de FIA en de Michelin teams.

“Het is een droevige dag voor de sport. Toen ik terug de pits in reed werd ik misselijk, ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

“Het is verbazingwekkend dat er voor de sport geen oplossing kon worden gevonden waardoor we vandaag konden racen.”

“Ik begrijp dat het niet de fout is van Bridgestone en dat de situatie van vandaag door een technische fout van Michelin is ontstaan waarvoor we een straf moeten krijgen. Maar er zijn ook nog de tv-kijkers en de duizenden toeschouwers die een race wilden zien, en niet racen voelt verkeerd aan.”

Coulthard beseft dat de farce van gisteren het imago van de Formule 1 grondig heeft beschadigd.

“Ik denk dat wat er gisteren is gebeurt nog maandenlang een bittere nasmaak zal nalaten bij de mensen. Als een rijder ben ik beschaamd door de situatie.”

“Het is spijtig dat we geen show konden laten zien zoals iedereen verwacht had, en vind het spijtig voor de fans.”

Red Bull’s Sportief directeur Christian Horner verdedigde zijn beslissing om zijn twee rijders de pits in te roepen, maar verontschuldigd zich voor de gevolgen.

“Mijn verontschuldigingen gaan naar alle fans die naar hier kwamen om een show te zien, maar we namen de enige beslissing die we konden onder de omstandigheden.”

“Spijtig, maar vandaag is de Formule 1 de verliezer. Het was in ons belang om te racen, en het spijt ons dat we niks konden laten zien.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter