David Coulthard, die dit weekend zijn laatste race voor McLaren rijdt, hoopt dat hij vooraan in de rij staat bij Williams om het vrijgekomen zitje van Button te krijgen. (het CRB besliste dat Button bij BAR moet blijven, red.)

David Coulthard:

“Op dit moment heb ik nog geen contract voor volgend seizoen. Er is echter een vacature bij Williams gekomen. Mijn referenties zijn veel sterker dan eender welke andere kandidaat. Ik behaalde pole posities, ik won races en ik heb een pak ervaring in het ontwikkelen van auto’s.

Het zitje bij Williams is het enige competitieve zitje dat er nog over is. Ik moet alles doen wat mogelijk is zodat zij inzien dat ik voor hen de beste keuze ben. “

David Coulthard maakte in 1994 zijn debuut bij Williams, als vervanger van Ayrton Senna. In zijn tweede seizoen scoorde hij zijn eerste overwinning in Estoril, tijdens de Grote Prijs van Portugal. Nadien volgden er nog 12 andere bij McLaren.

Maar, ook huidig Williams testrijder Pizzonia denkt een zeer goede kans te maken op het vacante zitje naast Mark Webber en ook Nick Heidfeld heeft aspiraties om een move naar Williams te maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter