Geruchten deden lang de ronde dat Coulthard heel binnenkort zou stoppen. Tot de Schot ongeveer een maand geleden zijn contract bij Red Bull Racing verlengde tot eind 2006. Vandaag bevestigde Coulthard nog eens dat hij nog steeds aan de Formule 1 toegewijd blijft, maar dat hij wel zal stoppen vanaf het moment dat die toewijding verzwakt. “Wanneer ik me �s avonds rustig neerzet, denk ik geregeld na over wat me zoveel plezier bezorgt en wat mijn motivatie is om te trainen en om mijn leven te leven. En dat is nog steeds Formule 1. Maar vanaf het moment dat die toewijding verzwakt kan je deze wagens niet meer besturen. Als dat in het midden van een seizoen gebeurt stop ik meteen, dus hoop ik dat het op het einde van een seizoen gebeurt.”

Links David CoulthardDat hij zijn contract verlengde bewijst volgens Coulthard dat die toewijding er nog steeds is voor op lange termijn te werken, en dat hij dit contract niet gebruikt als een soort wenkend afscheid. “Denk je echt dat ik me door al die weekends zou sleuren als ik het de moeite niet waard vond? Ik heb een financi�le investering, een bedrijf � genoeg mogelijkheden om te stoppen, maar ik hou nog van de Formule 1. Ik heb nog plezier in de technische uitdagingen, het besturen van de wagens, met de mensen samen te werken, en ik zie niemand in het team veel sneller gaan dan ik. Gebeurt dat wel, dan pas ga ik me vragen stellen.” Coulthard werd eind vorig seizoen bij McLaren na negen seizoenen aan de deur gezet en vervangen door Juan Pablo Montoya. De intussen 34-jarige Schot vond een nieuwe plaats bij Red Bull Racing, en werd vooral aangenomen om het team vooruit te helpen naar de top en om te fungeren als een soort mentor voor het jong geweld in de personen van Christian Klien en Vitantonio Liuzzi. De coureur uit Twynholm is de op twee na meest ervaren coureur van het veld, enkel Micha�l Schumacher (220 races) en Rubens Barrichello (210 races) zijn al langer actief.

Na elf races is duidelijk gebleken dat Coulthard nog steeds de nodige snelheid bezit, hij is al een heel seizoen sneller dan teamgenoten Klien en Liuzzi. Zeventien punten heeft Coulthard al behaald, met een vierde plaats als beste resultaat. “Er is een constante ontwikkeling en ik geloof sterk dat dit team nog vooruit kan gaan.”

Dit weekend begint Coulthard aan zijn 187ste race, en is na Nigel Mansell (191 races) de meest ervaren Britse coureur in 56 jaar Formule 1. Hij is ook nog steeds na Micha�l Schumacher de meest succesvolle coureur die er momenteel rondrijdt, met dertien zeges op zijn cv.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter