Cosworth heeft vorig jaar diverse keren gesproken met het team van Red Bull. Red Bull rijdt nu met de Renault V8 motoren, die volgens Red Bull trager zijn dan de Mercedes en Ferrari krachtbronnen.

Volgens hoofdontwerper Adrian Newey rijdt Red Bull volgend jaar zeer waarschijnlijk met Renault motoren. McLaren heeft zijn veto gebruikt bij Mercedes, hierdoor is de levering van motoren aan Red Bull uitgesloten. Volgens Tim Routsis van Cosworth had Red Bull vorig jaar voor Cosworth gekozen als het team wist hoe competitief hun motor nu zou zijn:
We hadden diverse gesprekken met Red Bull, maar we hadden een groot nadeel, we konden geen resultaten laten zien. Niemand wist hoe goed onze motor zou zijn. Als Red Bull wist wat men nu wist dan denk ik dat ze niet voor Renault maar voor ons hadden gekozen.

Williams rijdt volgend jaar sowiezo opnieuw met Cosworth motoren, ook Virgin en Hispania Racing blijven de Amerikanen waarschijnlijk trouw. Lotus haakt af, hiervoor wil Cosworth een nieuwe team zoeken. Cosworth wil sowieso vooruit:
We werden in het verleden vooral met de kleine teams in verband gebracht, dat moet veranderen. Cosworth moet vanaf 2013 weer voor de wereldtitel strijden. We willen onze motoren verbeteren, dankzij een nieuw motorreglement is dat vanaf 2013 weer mogelijk. We hebben nu al een betrouwbare en goedkope motor, dat is iets wat iedereen in de Formule 1 erkent.

Michael Schumacher was in 1994 de laatste coureur die met een Cosworth-motor de wereldtitel won. In totaal won Cosworth 12 titels bij de coureurs, en 8 bij de teams.