Na dit seizoen verdwijnt Cosworth weer uit de Formule 1. Ze leveren momenteel alleen krachtbronnen aan Marussia.

En het begon al zo moeilijk in 2010. Cosworth werd door de toenmalige FIA-president Max Mosley aangewezen als ‘preferred supplier‘, om de nieuwelingen in de Formule 1 aan te drijven. Het werd geen succes. De kleine Britse fabrikant verloor steeds meer terrein op haar voorname concurrenten, waardoor zij de teams omlaag trok in een neerwaarts spiraal.

Caterham ontvluchtte als eerste naar Renault-motoren. HRT ging failliet en Marussia lonkt naar motoren van Ferrari vanaf 2014.

De Britse motorproducent ondergaat momenteel een herstructurering in het management, waarbij de grootste voorstander van het Formule 1-avontuur het veld zal ruimen. Directeur Tim Routsis stapt op bij Cosworth. Routsis was de motor c.q. motivator achter de terugkeer van Cosworth in de Formule 1.

Een rentree in de Formule 1 is echter niet uitgesloten. De aandeelhouders staan achter onze beslissingen om niet door te gaan met een programma richting 2014. Ons ontwerpteam staat echter paraat om de draad weer op te pikken en een competitieve Formule 1-motor te leveren, aldus de woordvoerder van Cosworth.