Het huidige seizoen verloopt niet naar wens van de huidige wereldkampioen Formule 1.

Tegelijkertijd is Hamilton nog in onderhandeling omtrent zijn contract. Maar de Brit moet oppassen dat hij niet in een oude val trapt.

Het hele gebeuren doet uw scribent namelijk denken aan de tweede afscheid van Michael Schumacher.

Toenmalige teambaas Ross Brawn noemde het feit dat ‘Schumi’ geen knoop wilde doorhakken over zijn toekomst, de reden voor het besluit was om Lewis Hamilton aan te trekken. Michael was altijd onzeker over datgene wat hij ging doen., zo zei Brawn tegen de Britse omroep BBC.

Als Schumacher eerder had besloten tot contractverlenging, was de kans groot dat hij ook in 2013 nog bij Mercedes zou racen. De Duitser wist volgens autosport dat er onderhandelingen met Hamilton waren, maar vermoedelijk meende de Duitser dat Lewis Hamilton die stap sowieso niet zou maken?

Zie hier de situatie van Lewis Hamilton vijf jaar later.

De Formule 1 bestaat vaak uit cycli. Een periode dat op een laag niveau begint en uiteindelijk een piek vormt. Elke topcoureur heeft ermee te maken gehad. Prost, Senna, Schumacher, Vettel en nu dus Hamilton.

Het probleem is dat voor Mercedes een oplossing voor handen ligt. Haar Britse kopman vraagt veel geld, terwijl hij momenteel door de ‘doodgeverfde tweede rijder’ Bottas wordt verslagen. Het is dat Bottas die ene stap niet kon maken, anders had de Fin achtereenvolgens Vettel en Ricciardo verschalkt.

Daniel Ricciardo.

De Australiër heeft het voor het uitkiezen. Ferrari ziet er goed uit en Vettel kan hij hebben. Maar is Mercedes echt minder competitief geworden? Ricciardo heeft in ieder geval niet de tijd om rustig af te wachten wat Red Bull gaat doen qua ontwikkeling. Laat staan dat Honda definitief richting de top beweegt.

Dat weet ook Toto Wolff. Die zou best een ‘Brawn-move’ kunnen overwegen. Hoe langer het duurt, des te groter de kans dat Mercedes is overtuigd van Lewis Hamilton.

En zo zou het zomaar kunnen gebeuren dat Hamilton a la Schumacher opzij wordt geschoven. En waar kan de Brit naartoe? Stoppen? Sabbatical?

Het laatste lijkt mij vrij onwaarschijnlijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published.