De Braziliaan presteert momenteel veel minder dan zijn onervaren teamgenoot Bottas. De Fin eindigde in Duitsland voor de derde keer op rij op het podium.

En Massa? In Canada was het ‘nodig‘ om nipt langs de Force India van Sergio Perez te willen rijden. Er was links meer dan genoeg ruimte, toch kwam het tot een botsing en verspilde Massa dure WK-punten voor zijn team.

Hij faalde opzichtig op Silverstone door zijn auto bijna af te laten slaan, om daarna in zijn haast een stuiterende Räikkönen over het hoofd te zien. De stofwolken en brokstukken waren toch wel een aardige indicatie, dat er vooraan iets aan de had was…niet waar?

Doch bevond de ‘ervaren coureur’ zich té dicht achter een andere auto, waardoor hij het overzicht verloor. Vervolgens kon alleen een draai aan het stuur voorkomen dat hij de Ferrari van zijn oud-teamgenoot frontaal zou raken. De applaus daarvoor was zwaar onterecht in de ogen van uw scribent.

Toen volgde de eerst bocht op het circuit van Hockenheim. Iedereen met een beetje –historisch– verstand weet dat het al vaker fout is gegaan in bocht 1. Doch meende Massa dat McLarens Magnussen maar voor hem van het gas had moeten gaan?! Massa stuurde in alsof er niemand naast hem reed!

Daarna zocht de Braziliaan typisch weer de schuld buiten zichzelf. De jonkies moeten beseffen dat ze de race niet in de eerste bocht kunnen winnen, zo jankte Felipe Massa weer eens.

Magnussen zou zich gedragen als een GP2-rijder…Kevin Magnussen komt uit de WSR 3.5. Een raceklasse waar er over het algemeen veel netter wordt gereden dan de GP2.

En waar dat de Deen naartoe gemoeten? Hij reed aan de binnenkant en had daarmee een [binnen]lijn, dus hoefde hij geenszins op de rem te trappen of van het gas te gaan.

Was hij van het gas afgegaan, dan had de zoon van oud-Formule 1 coureur Jan Magnussen niets te zoeken in de sport. Zo denk ik erover.

Felipe Massa is kennelijk vergeten dat hij zelfs een tikje erger was als debutant. Het werd zelfs zo erg dat hij een jaartje werd geparkeerd als testrijder voor Ferrari! Peter Sauber zag zijn potentie, maar wilde ook zijn auto’s heel houden.

Is Felipe dat ook allemaal vergeten?

Van zijn teamgenoot hoeft Massa geen hulp of steun te verwachten. Die heeft hij zelf het raam uitgegooid, door teamorders te negeren in Maleisië. Diezelfde Bottas die zich nu per race lijkt te verbeteren. Frustratiemomentje voor Felipje?

Nee, Felipe Massa geboren op 25 april 1981 is duidelijk op zijn retour. Bij Ferrari te lang de hand boven het hoofd gehouden en bij Williams hoopten ze teveel op sponsorgeld uit mans thuisland, in plaats van dat men toptalent Nico Hülkenberg weer terug liet keren.

De Braziliaan gaf ooit landgenoot Rubens Barrichello het advies om met pensioen te gaan. Het zou verstandig zijn als hij nu eens zijn eigen woorden van harte nam…

Wat jullie? Eens of oneens? Word lid van de leukste Nederlandstalige Formule 1-forum van Nederland en België en geef je mening!

Artikel is eerder verschenen in frankyremtlaaaat.wordpress.com