Jan Lammers heeft tijdens de persconferentie bevestigd dat het circuit van Zandvoort wordt aangepast.

De start/ finishlijn zal korter naar de Tarzanbocht worden verplaatst. Daarnaast wordt de uitloop van de Gerlachbocht iets vergroot. De Hugenholtzbocht wordt aan de binnenkant wat verbreed.
De Hugenholtzbocht wordt verbreed, net zoals de Hans Ernstbocht. Hierdoor kan er vloeiender door deze bochten werden verreden.

De Arie Luyendijk wordt een soort van kombocht zoals de laatste bocht op het circuit van Sao Paulo. Het effect zal zijn dat deze bocht vol gas worden genomen met open DRS waardoor het inhalen wordt bevorderd.

Daarnaast wordt er ook aan de faciliteiten gewerkt. Zo zal de paddock een upgrade krijgt en zullen er extra pitboxen worden toegevoegd.

De verwachting van Jan Lammers is dat de werkzaamheden in de zomer beginnen en zeker voor de Grand Prix gereed zullen zijn.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter