De organisatoren van de Chinese Grote Prijs hebben een akkoord bereikt met de Formule 1 om nog zeker tot en met 2020 een F1-race te organiseren. Bovendien raakte bekend dat de GP van Bahrein en die van China van plaats wisselen op de kalender van 2018.

Het eerste F1-weekend in China vond plaats in 2004. Het veeleisende circuit en de wisselende weersomstandigheden hebben vaak tot boeiende races geleid. We zijn daarom heel blij dat we ook de komende drie jaar nog in Sjanghai zullen neerstrijken, aldus Chase Carey, CEO van de Formule 1. De Chinezen hebben getoond dat ze veel interesse hebben in onze sport en we denken dat er nog meer potentieel is. We willen de F1 steeds dichter bij de fans brengen en de races nog spectaculairder maken.

Het nieuws over het voortbestaan van de Chinese wedstrijd komt er in navolging van de contractverlenging met de Grote Prijs van Singapore voor vier jaar. Om ook een Aziatisch publiek aan te spreken, zijn die verbintenissen van groot belang voor de F1, zeker nu de Grote Prijs van Maleisië na dat seizoen verdwijnt.

In de marge van deze overeenkomst werd overigens beslist om een kleine wijziging door te voeren in de kalender voor volgend seizoen. De Grote Prijs van Bahrein zal na de Australische GP de tweede race van het seizoen worden, gevolgd door de Chinese race. Dit seizoen was dat omgekeerd en ook volgend jaar zou dat het geval geweest zijn.

Maar de Chinese organisatoren wilden liever geen raceweekend tijdens een nationale vakantieperiode. Daardoor zal de GP van Bahrein op 8 april verreden worden. Een week later, op 15 april, is Sjanghai aan de beurt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!