Karun Chandhok heeft scherpe kritiek geuit op Force India-baas V.J. Mallya, over diens [indirecte] opmerkingen over de prestaties van Chandok en Karthikeyan.

Mallya zei onlangs de twee niet zo serieus te nemen: Wat de huidige Indiase Formule 1-coureurs betreft kan ik alleen maar zeggen dat ik medelijden met ze heb. Ze krijgen zitjes bij teams die duidelijk niet weten te presteren. Als zij alleen maar Formule 1 willen rijden om het rijden en genoegen nemen met een plekje achteraan op de grid, dan kan ik daar niet zoveel aan doen

Dat gaf de Indiase teambaas op als reden om zelf een ‘driver talent hunt program‘ te organiseren. Iets wat dus helemaal niet goed viel bij Chandok, die het volgende zei in een interview met het Reuters persbureau: Ik denk dat het een beetje triest dat de voorzitter van onze Indiase ASN [Motorsports Association of India] praat over hoeveel hij heeft gedaan voor de Indiase coureurs, om tegelijkertijd India’s enige twee Formule 1-coureurs te bekritiseren, zei Chandhok.

Als je mensen wil bekritiseren, doe dat dan op basis van feiten. Mallya heeft noch Narain of mijzelf in een van zijn auto’s laten rijden!!! Dan heeft hij niet over feiten, maar louter uit de lucht gegrepen aannames, zo merkte een geïrriteerde Karun terecht op.

Karun Chandok stelde ook dat het talentshoot van Force India alleen niet genoeg is om nieuwe Indiase de F1 in te krijgen.

Ik begrijp dat er gevraagd word om een Vettel uit India en meer, niet per sé de beste, coureurs uit ons land. Maar je bent niet van plan om de volgende Indiase ster vinden, door evenementen met eenmotorige viertakt huurkarts op 400 meter circuitjes van beton, zo schoot Chandok het initiatief van Mallya af.