Nog voordat de VT1 überhaupt van start is gegaan, is het seizoen 2015 al spectaculair begonnen. De protagonisten in de soap zijn Giedo van der Garde en Sauber-teambaas Kaltenborn.

Zoals wij eerder schreven heeft GvdG meerdere slagen voor de rechtbank gewonnen en moet Sauber nu alle medewerking verlenen. Doch werd Van der Garde niet aangemeld bij het zogeheten CRB (Contract Recognition Board), een commissie die alle rijderscontracten binnen krijgt mocht er daar onenigheid over ontstaan. en onenigheid is er zeker tussen Sauber en de Nederlander!

Dus heeft rechter Croft bepaald dat Sauber obstructie heeft gepleegd en werd er ook door de advocaat van Van der Garde verzocht om aanhouding van Monisha Kaltenborn!

Kaltenborn zou slechts een telefoontje hoeven te plegen om te vertellen dat Giedo een geldig contract had, maar de dame weigerde. Nog onbekend is of Kaltenborn echt achter slot en grendel gaat en voor hoelang, op het moment van schrijven.

Giedo van der Garde ging ondertussen naar de garage van Sauber alwaar hij gekleed in het racepak van Markus Ericsson zich liet fotograferen. Daarna toog GvdG in burgerkleding naar racedirecteur Charlie Whiting om te achterhalen hoe het nu verder moet qua superlicentie.

Daarnaast blijft de dreiging van een beslaglegging op de auto’s en andere eigendommen van het team bestaan, waardoor niet alleen Van der Garde aan de kant blijft. Saubers teammanager Beat Zehnder moest een lijst opmaken van eigendommen in Australië en deze overhandigen aan het gerecht.

We houden alles over de ‘Sauber-soap’ zo goed mogelijk in de gaten!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!