Image hosted by Photobucket.comEind oktober publiceerde de FIA de nieuwe regels voor het seizoen 2006, en daarin kwam de nieuwe, radicale CDG (Centerline Downwash Generating)-vleugel in voor. De bedoeling was om die vleugel in 2007 te introduceren, om de inhaalmogelijkheden te vergroten. Afgelopen week kwam de Technical Working Group samen, de vereniging van alle technische directeurs, en samen stemden zij tegen de introductie van deze vleugel voor 2007.

“De discussie is positief en constructief uitgedraaid en de zaken zijn daardoor een hele stap voorwarats gegaan,” staat er in een persbericht van Reuters“De teams vonden dat ze meer tijd nodig hadden om de nieuwe vleugel aan verschillende tests te onderwerpen en dat de invoering in 2007 daarom te vroeg zou komen. We zijn aangemoedigd door de vergadering en we beschouwen het eerder als een zaak van wanneer de vleugel wordt ingevoerd, en niet meer of hij er wel zal komen.”

De bedoeling van die nieuwe vleugel is de zogenaamde �vuile lucht� achter de wagen te verkleinen, zodat men makkelijker kan inhalen. Volgens velen lijkt het een goed concept te zijn, maar het heeft meer onderzoek en dus tijd nodig.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter