Volgens Caterham – eigenaar Tony Fernandes zal zijn Formule 1 – project niet leider onder zijn voetbalproject. Fernandes is in Engeland eigenaar van de premier league voetbalclub QPR. QPR is dit seizoen gedegradeerd waardoor de club 72 miljoen aan inkomsten zal mislopen.

Fernandes, multimiljonair dankzij zijn luchtvaartmaatschappij AirAsia, had de afgelopen maanden juist ruim 30 miljoen Euro in QPR gestoken om degradatie te ontlopen.
Voetbal en Formule 1 zijn altijd al gescheiden geweest, aldus Fernandes. De twee zullen niet onder elkaar leiden. Het geld komt uit verschillende potjes. Bij Caterham zijn we de goede weg ingeslagen met een grote update die goed lijkt te werken. We moeten zo doorgaan.

Afgelopen weekend probeerde Fernandes boze QPR – fans te sussen met de mededeling dat succes op de lange termijn komt, bij Caterham zou Fernandes het ook drie jaar gekost hebben om het team op het rechte pad te krijgen. Zouden deze boze QPR – fans ook weten dat Marussia Caterham momenteel gepasseerd is?

By peter