Teambaas Tony Fernandes van Team Caterham heeft laten weten dat het team als doel heeft gesteld één punt te willen behalen in 2012. Dit maakte de Maleisiër bekend na de onthulling van de CT01.

Vorig jaar was Team Lotus al op de goede weg. Het team wist het gat met de teams voor hen te verkleinen. Zo lukte het Kovalainen vorig seizoen twee maal om Q2 te bereiken. Met de toevoeging van KERS(Kinetic Energy Recovery Systems) en het uitbreiden van het team moet het volgens Fernandes mogelijk zijn om in 2012 minimaal één punt binnen te halen. Op de website van Caterham verteld Tony Fernandes: Ik heb gezegd dat we een punt moeten halen dit jaar en dat moet echt ons doel zijn. Naarmate het seizoen op zijn einde liep kwamen we steeds dichterbij aan de auto’s in het middenveld, maar het ontbreken van KERS beperkte onze mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar met de mensen, de faciliteiten in de fabriek, de windtunnel en KERS een bedreiging kunnen zijn voor veel teams in het middenveld. En ja ik wil dat we één punt binnenslepen ergens in het seizoen. Misschien wel twee als we wat geluk hebben.

Na het onthullen van de auto kwamen er veel reacties op de neus van de CT01, maar daar zit Fernandes niet mee. Het maakt hem niet uit hoe de auto eruit ziet zolang hij maar verbeteringen ziet in de prestaties ten opzichte van vorig seizoen. Persoonlijk hou ik van deze auto. Het is erg vleiend dat mensen praten over onze auto, maar het belangrijkste is dat de auto snel is. Zo lang deze auto sneller is dan die van vorig jaar maakt het niet uit hoe de auto er uit ziet. Ook zegt Fernandes dat na het onthullen van de andere bolides er een rode draad te zien zal zijn. De steenrijke Maleisiër biecht op dat hij de neus eigenlijk wel mooi vindt. Het is anders, maar anders betekent niet meteen lelijk. Het is eigenlijk het verschil dat het zo mooi maakt, maar ik ben dan misschien wat dat betreft een beetje bevooroordeeld.