Paul Tracy heeft zijn 24ste polepositie veroverd in het Amerikaanse Cleveland. De Canadsese ex-kampioen van 2003 was amper 0.005 seconden sneller dan die andere kampioen, Cirstiano da Matta. Nochtans zag het er even naar uit dat Tracy de eerste startplaats niet zou halen, want in de tweede kwalificatiesessie vanochtend hinderde hij, al dan niet opzettelijk, een van de andere coureurs in diens snelle ronde. Daarop staat de penalty dat zijn snelste ronde geschrapt zou worden, dus moest Tracy tweemaal een snellere ronde rijden dan zijn concurrenten. Dat lukte hem uiteindelijk ook, met een heel erg klein verschil met de Braziliaan da Matta. Op Burke Lakeford Airport lijkt het een strijd te gaan worden tussen verschillende kampioenen, want op de derde startplaats vinden we verdedigend kampioen S�bastien Bourdais terug. Vierde werd debutant Andrew Ranger.

In het middenveld komen we opnieuw een bekende naam tegen: Tarso Marques. De Braziliaan probeerde in 1996-1997 en 2001 de Formule 1 uit, zonder succes. Sinds 2001 werd er niets meer van hem gehoord, op een CART-race na in 2002. Marques klokte een tiende tijd, op 0.916 seconden van polesitter Tracy.

De volledige uitslag kan u hier terugvinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter